File de pateric. Părintele Proclu. Vol. II

29 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Osteneala aceea care e de la Dumenzeu aprinde inima de dorul Lui si dorul acela tine loc de hrana si se amescteca si cu metanii, cu inchinaciuni, cu acatiste, cu cititul la Psaltire si cu orice rugaciune. si cand s-o unit osteneala de rugaciune cu smerenia, atunci Duhul cel Sfant iti ia rugaciunea si, dupa ce ti-o luat rugaciunea, sufletul simte mangaierea duhovniceasca. Sufletul simte ca l-a luat din trup si o uitat de firea lui, simte o bucurie sfanta. Iar daca te-ar lasa bunul Dumnezeu in bucuriile acelea, nu ai vrea sa mai auzi niciodata de veacul acesta. Acele bucurii, daca ai vrea sa le spui cuiva, nu poti sa le spui, ca nu se aseamana cu astea pamantesti. Daca s-ar asemana cu astea, le-ai spune. si stii cine te poate intelege la bucuriile acelea? Cel care le-o avut, acela te intelege. si Ii ataz de bun bunul Dumnezeu... (din invatatura parintelui Proclu)"
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2018
Autori:
Editura: Manastirea Sihastria Putnei
Format: 16X22.5 cm
ISBN: 978-973-0-28468-3
Pagini: 222

Osteneala aceea care e de la Dumenzeu aprinde inima de dorul Lui şi dorul acela ţine loc de hrană şi se amesctecă şi cu metanii, cu închinăciuni, cu acatiste, cu cititul la Psaltire şi cu orice rugăciune. Şi când s-o unit osteneala de rugăciune cu smerenia, atunci Duhul cel Sfânt îţi ia rugăciunea şi, după ce ţi-o luat rugăciunea, sufletul simte mângâierea duhovnicească. Sufletul simte că l-a luat din trup şi o uitat de firea lui, simte o bucurie sfântă. Iar dacă te-ar lăsa bunul Dumnezeu în bucuriile acelea, nu ai vrea să mai auzi niciodată de veacul acesta.
Acele bucurii, dacă ai vrea să le spui cuiva, nu poţi să le spui, că nu se aseamănă cu astea pământeşti. Dacă s-ar asemăna cu astea, le-ai spune. Şi ştii cine te poate înţelege la bucuriile acelea? Cel care le-o avut, acela te înţelege. Şi Îi atâz de bun bunul Dumnezeu...

(din învăţătura părintelui Proclu)

An aparitie 2018
Autori
Editura Manastirea Sihastria Putnei
Format 16X22.5 cm
ISBN 978-973-0-28468-3
Pagini 222

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll