Maria Skobţova. Sfântă ortodoxă victimă a nazismului (1891-1945)

Laurence Varaut

25 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"In timpul ocupatiei la Paris, cativa crestini ortodocsi si-au trait crestinismul pana la martiriu si la deportare, dupa lupte eroice. Unii dintre ei se adunasera in jurul unei femei, Maria Skobtova, care se nascuse in timpul lui Alexandru al III-lea intr-o Rusie prospera si plina de perspective pentru ea: politica, teologie, poezie, pictura, broderie, toate acestea ii erau deschise. Initial angajata in lupta revolutionarilor, se casatoreste cu un ofiter pe care il va insoti in dezastrul suferit de armata albilor. Marea suferinta provocata de emigrare si de moartea unuia dintre copiii sai au condus-o la viata monahala si la mucenicie. Marturisind pana in ultima clipa, a salvat numerosi evrei si a murit la Ravensbruck."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2017
Autori: Laurence Varaut
Editura: Renasterea
Format: 13x20 cm
ISBN: 978-606-607-228-1
Pagini: 196
Traducere: Vasilica Eugenia Cristea

În timpul ocupaţiei la Paris, câţiva creştini ortodocşi şi-au trăit creştinismul până la martiriu şi la deportare, după lupte eroice.
Unii dintre ei se adunaseră în jurul unei femei, Maria Skobţova, care se născuse în timpul lui Alexandru al III-lea într-o Rusie prosperă şi plină de perspective pentru ea: politică, teologie, poezie, pictură, broderie, toate acestea îi erau deschise. Iniţial angajată în lupta revoluţionarilor, se căsătoreşte cu un ofiţer pe care îl va însoţi în dezastrul suferit de armata albilor.
Marea suferinţă provocată de emigrare şi de moartea unuia dintre copiii săi au condus-o la viaţa monahală şi la mucenicie. Mărturisind până în ultima clipă, a salvat numeroşi evrei şi a murit la Ravensbruck.

An aparitie 2017
Autori Laurence Varaut
Editura Renasterea
Format 13x20 cm
ISBN 978-606-607-228-1
Pagini 196
Traducere Vasilica Eugenia Cristea

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 
 
Scroll