Viața, Acatistul și Canonul Sfântului Mare Mucenic Procopie

3.5 Lei
Costul de livrare se calculeaza odata cu adaugarea produsului in cos si selectarea localitatii destinatie.

"Din Sinaxar (carte despre vietile sfintilor) aflam ca Sf. Procopie a trait pe vremea imparatului Diocletian. Tatal lui era crestin, mama, pagana. Ea l-a dus sa fie soldat al imparatului Diocletian. Pentru inteligenta, invatatura si destoinicia lui, a fost facut dregator la Alexandria si trimis acolo cu porunca de a-i chinui pe crestini. Dar pe cale i s-a intamplat o minune. A vazut fulgere, a auzit tunete si un glas din cer l-a strigat pe numele sau, care atunci era Neania. Sfantul s-a rugat sa-L vada mai bine pe cel care il chema si a vazut o cruce de cristal, iar vocea i-a spus: Eu sunt Iisus cel rastignit, Fiul lui Dumnezeu. A devenit crestin si a pus sa i se faca o cruce de aur si de argint, dupa modelul crucii care i se aratase. Dar pe cruce s-au aratat trei icoane, una pe care era scris Emanuel, alta Mihail si pe a treia Gavriil. Acesta a tainuit o perioada noua sa credinta, timp in care a facut multe fapte vitejesti. Dar cand mama sa l-a pus sa aduca jertfe idolilor, a refuzat si si-a aratat iubirea pentru Iisus Hristos. Atunci, mama lui l-a parat imparatului Diocletian, care a trimis porunca sa fie cercetat. A fost supus la chinuri, dar Domnul i s-a aratat in inchisoare, l-a intarit si l-a numit Procopie in loc de Neania. A fost dus la templul pagan, dar, prin puterea rugaciunii, a surpat idolii. Vazand aceasta minune, si mama sa, si alte douasprezece femei, si ostasii care erau de fata au crezut in Hristos. Toti au primit moarte de mucenici."
Fii primul care da un review!
Detalii despre produs:
An aparitie: 2022
Autori:
Editura: Agapis
Format: 10.5X14.5 cm
Pagini: 96

Din Sinaxar (carte despre viețile sfinților) aflăm că Sf. Procopie a trăit pe vremea împăratului Diocleţian. Tatăl lui era creştin, mama, păgână. Ea l-a dus să fie soldat al împăratului Diocleţian. Pentru inteligenţa, învăţătura şi destoinicia lui, a fost făcut dregător la Alexandria şi trimis acolo cu porunca de a-i chinui pe creştini. Dar pe cale i s-a întâmplat o minune. A văzut fulgere, a auzit tunete şi un glas din cer l-a strigat pe numele său, care atunci era Neania. Sfântul s-a rugat să-L vadă mai bine pe cel care îl chema şi a văzut o cruce de cristal, iar vocea i-a spus: „Eu sunt Iisus cel răstignit, Fiul lui Dumnezeu”. A devenit creştin şi a pus să i se facă o cruce de aur şi de argint, după modelul crucii care i se arătase. Dar pe cruce s-au arătat trei icoane, una pe care era scris „Emanuel”, alta – „Mihail” şi pe a treia – „Gavriil”.

Acesta a tăinuit o perioadă noua sa credinţă, timp în care a făcut multe fapte vitejeşti. Dar când mama sa l-a pus să aducă jertfe idolilor, a refuzat şi şi-a arătat iubirea pentru Iisus Hristos. Atunci, mama lui l-a pârât împăratului Diocleţian, care a trimis poruncă să fie cercetat. A fost supus la chinuri, dar Domnul i s-a arătat în închisoare, l-a întărit şi l-a numit Procopie în loc de Neania. A fost dus la templul păgân, dar, prin puterea rugăciunii, a surpat idolii. Văzând această minune, şi mama sa, şi alte douăsprezece femei, şi ostaşii care erau de faţă au crezut în Hristos. Toţi au primit moarte de mucenici.

An aparitie 2022
Autori
Editura Agapis
Format 10.5X14.5 cm
Pagini 96

Clientii carteortodoxa.ro nu au adaugat inca opinii pentru acest produs. Fii primul care adauga o parere, folosind formularul de mai jos.

Spune-ne parerea ta despre acest produs

Notificare prin e-mail cand apar comentarii noi

 

 
Scroll